fbpx

Over ons

Maak kennis met ons team

Historiek

oktober 1972
Opening Dansschool De Smet-Camby

Ilse Camby en Guido De Smet starten hun eigen dansschool in Herent in een voormalige garage en gebouw van Transcomat.

1975 - 1980
Succesvolle professionele wedstrijdcarrière

Ilse en Guido werden in deze periode maar liefst 9x Belgisch Kampioen Professionals en dansten ook internationaal een groot aantal ereplaatsen bij elkaar met o.a. een reeks halve finale plaatsen op Europese en Wereldkampioenschappen en een finaleplaats op de World Cup 10-dansen.

1980-1990
Groei van de dansschool

De uitbouw en het succes van de dansschool slorpen teveel tijd op waardoor Guido en Ilse uiteindelijk besluiten om hun carrière als wedstrijddansers te stoppen en zich verder helemaal te wijden aan de verdere uitbouw van de dansschool.

In de loop der jaren werd een tweede zaal bijgebouwd bij het originele gebouw, het cursusaanbod werd verder uitgebreid. Guido engageerde zich als bestuurslid van de beroepsvereniging BULDO waar hij later ruim 25 jaar lang het voortouw zou nemen als voorzitter.

Ondertussen bleven ze hun kennis uitbouwen door zich bij te scholen bij buitenlandse toptrainers en profileerden ze zich als gewaardeerde lesgevers en trainers.

1991
Uitbreiding met extra gebouw

De cursussen raakten volzet en de zalen te klein. Na een zoektocht naar uitbreidingsmogelijkheden werd in 1991 begonnen met de bouw van een tweede pand ‘aan de overkant’ van de Mechelsesteenweg met een grote dans/eventzaal. Ook het lerarenteam werd uitgebreid om verdere uitbouw mogelijk te maken.

1998
Nog een extra zaal

Door de uitbreiding van het aantal cursussen en dansstijlen, werd er in 1998 nog een extra zaal bijgebouwd aan het ‘nieuwe gebouw’ om te komen tot een totaal van 4 uitgeruste danszalen.

2000-2006

De dansschool is intussen uitgegroeid tot één van de grootste en succesrijkste dansscholen van België met steeds meer werk achter de schermen tot gevolg. In 2006 versterkt Yuri De Smet het team om zich voornamelijk te focussen op het werk achter de schermen en de opkomende digitalisering.

2009-2012
Tijdelijke uitbreiding met extra filiaal

Het succes van het TV-programma ‘Sterren op de dansvloer’ gaf de voorafgaande jaren het Ballroomdansen een grote boost en ook de Zumba-hype zorgde voor goed gevulde danszalen. In 2009 was er de opportuniteit om het voormalige danscentrum Lado in Langdorp over te nemen. Een extra filiaal was iets waar in Herent al een tijd van gedroomd werd. Het werd jammer genoeg niet het verhoopte succesverhaal en na enkele jaren werd besloten om de focus terug volledig te verleggen naar Herent.

2018
Grote renovatie

Het originele gebouw werd in 2017-2018 grondig gerenoveerd en gemoderniseerd. Het dak werd vervangen, de inkom verplaatst, de sanitaire ruimtes vernieuwd. Ook nieuw licht, geluid, klimatisatie en verluchting werden voorzien.