Veel voorkomende vragen

Waar vind ik de startdatum van de volgende cursus?

Alle cursussen waar je momenteel voor kan inschrijven staan vermeld in de navigatie van de website onder: Cursussen - Startdata. Als er geen startdata staan van de cursus van jouw keuze wil dit zeggen dat er momenteel nog geen nieuwe startdata bekend zijn. Onze cursussen starten normaal gezien 2 tot 3 keer per jaar (meer bepaald in de periodes september-oktober / januari-februari / april).

Hoe kan ik inschrijven?

Inschrijven kan op enkele manieren:

  • via ons inschrijvingsformulier op de website
  • met een inschrijvingskaart (ter plaatse of per post)

Een inschrijving is echter pas geldig als ook het volledige inschrijvingsgeld bij ons is toegekomen.

Heb ik voor alle cursussen een danspartner nodig?

Neen. Onze cursussen zijn verdeeld in koppeldans en solodans. Bij de cursussen solodans dans je alleen en heb je dus geen partner nodig. Bij de cursussen koppeldans dans je met een partner. Voor de cursussen waar enkel vermeld staat 'paren' moet je inschrijven met een vaste partner, je danst dan enkel met je eigen danspartner. Bij de cursussen waar ook vermeld staat 'singles' kan je ook inschrijven zonder partner, de deelnemers die zonder partner inschrijven wisselen gedurende de les regelmatig van partner. Voor de koppeldans cursussen voor 'singles' proberen we er steeds voor te zorgen dat er een redelijke balans wordt gevonden tussen het aantal dames en aantal heren.

Als ik ingeschreven ben voor een cursus moet ik die dan telkens op dezelfde dag volgen?

Bij voorkeur volg je steeds de les op de dag waarvoor je inschreef. Als je door omstandigheden één of meerdere lessen niet kan volgen dan kan je deze les inhalen indien er voor je cursus meerdere lesdagen zijn. Raadpleeg hiervoor de cursuskalenders.

Wat als ik een les heb gemist?

Als er voor de cursus die je volgt meerdere lesdagen zijn dan kan je de les inhalen op een andere dag. Raadpleeg hiervoor even onze cursuskalenders.

Bij de cursussen waarvoor er geen extra lesdagen zijn, is er iedere les een korte herhaling van de vorige les.

Zijn er proeflessen?

Er zijn geen specifieke proeflessen voor de cursussen, tenzij anders aangekondigd. Op onze opendeurdagen worden af en toe wel enkele gratis initiatielessen gegeven.

Als een cursus niet vooraf volzet is, kan je eventueel de eerste les los betalen en nadien inschrijven voor de volledige cursus.

Ben ik als niet-lid toegelaten op de oefenavonden?

Neen. Onze oefenavonden zijn enkel toegankelijk voor de eigen leden. Je kan enkel lid worden van onze school door bij ons cursus of privéles te volgen.

Als je stopt met les volgen dan kan je jaarlijks het lidmaatschap hernieuwen door het betalen van een lidgeld.

Kan ik naar de oefenavonden blijven komen nadat mijn cursus afgelopen is?

Als je cursus hebt gevolgd dan ben je het hele dansseizoen (1 oktober tot 30 september) welkom op onze oefenavonden, ook als je cursus reeds afgelopen is. Als je het seizoen daarop geen cursus meer volgt en toch wil blijven oefenen dan kan je een jaarlijks lidgeld betalen en zo je lidmaatschap hernieuwen.

Ik ga binnenkort trouwen en wil een openingsdans voorbereiden. Hoe ga ik te werk?

Een openingsdans wordt voorbereid in privélessen. Je neemt bij voorkeur meteen telefonisch contact op met de dansschool om concrete afspraken te maken.

Er wordt van je verwacht dat je voor de eerste les een muziekkeuze gemaakt hebt.

Ben ik verzekerd?

De dansschool en haar leraren hebben een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid, die ongevallen dekt door aanwijsbare fouten van de dansschool of haar leraren. Je kan evenwel vrijblijvend een extra sportverzekering nemen.

Welke kledij moet ik aantrekken?

Voor de meeste cursussen draag je gewone kledij, waar je jezelf het beste in voelt. Als schoenen neem je best een paar normale schoenen die je dagdagelijks draagt. Eens je meer begint te dansen is het aan te raden om een paar dansschoenen aan te kopen.

Voor cursussen zoals clipdance, starmoves, hip hop en de fitnesslessen zoals Zumba® is sportieve kledij aan te raden en als schoenen een paar sneakers of sportschoenen.

Folder najaar 2020